Cheat engine dont work anymore on sc2

This is a discussion on Cheat engine dont work anymore on sc2 within the Starcraft 2 Custom Maps board part of the Starcraft 2 forum category; Everything is in the title .The 10/01/2019 i got an update for sc2 and now everytime i use cheat engine ...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    exx9 is offline Newbie
    Array
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0

    Cheat engine dont work anymore on sc2

    Everything is in the title .The 10/01/2019 i got an update for sc2 and now everytime i use cheat engine in arcade sc2 crash
    i try to change the process name but it didnt work need help .


  2. #2
    SevenElements is offline Member
    Array
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    1
    Reputation
    33
    Yep you can't cheat anymore in SC II

    Starcraft II is using a very smart and strong anti debugger.

    It is the same debugger they are using for Cod bo4.
    I did study a lot.

    Starcraft II seems to detect this kind of things.


    - ProcessDebugFlags (NtQueryInformationProcess)
    - ProcessDebugPort (NtQueryInformationProcess)
    - ProcessDebugObjectHandle (NtQueryInformationProcess)
    - DebugObject (NtQueryObject)
    - SystemKernelDebuggerInformation (NtQuerySystemInformation)
    - NtClose (STATUS_INVALID_HANDLE exception)
    - ThreadHideFromDebugger (NtSetInformationThread)

    even with this settings I cant go on with Cheatengine on SC II anymore.


    The problem is the only way to solve this problem is to write a script in Aseembly that

    1) hide it
    2) making a copy of the memory so you dont "touch" the real values instead you are using your copy and move them into the "real" memory.

    This topic is very complex but a im learning slowly.

    My skills are currently a way to low to sufer this problem

    You can only ask people on the cheatengine forum
    but they won't help you if you inject in online games.


    Greeds.
    Last edited by SevenElements; 01-11-2019 at 01:27 AM.

  3. The Following User Says Thank You to SevenElements For This Useful Post:


  4. #3
    MegaMech is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    3
    Reputation
    6
    Quote Originally Posted by SevenElements View Post
    Yep you can't cheat anymore in SC II
    Last time I checked, "anymore" was like 2012. People were being banned years ago for manipulating their resources in the campaign. Did they not ban people hacking in SC2 Arcade?

    I thought the only thing a person could still do aside from custom hacking programs (like stats hack) was bank editing.
    I thought using cheat engine to hack SC2 was a thing of the past.

  5. #4
    SevenElements is offline Member
    Array
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    1
    Reputation
    33
    Quote Originally Posted by MegaMech View Post
    Last time I checked, "anymore" was like 2012. People were being banned years ago for manipulating their resources in the campaign. Did they not ban people hacking in SC2 Arcade?

    I thought the only thing a person could still do aside from custom hacking programs (like stats hack) was bank editing.
    I thought using cheat engine to hack SC2 was a thing of the past.
    They don't ban people hacking in arcade.

    and this people banned in campaign are idiots
    they cheated max achieves while it was not possible because of a bug that blizz had to fix.
    Most of them got banned by maxing achieves.


    The others have cheated "achieves" instead of cheating in each mission and claim the achieves just with "godmode"

  6. The Following User Says Thank You to SevenElements For This Useful Post:


  7. #5
    Sterillium's Avatar
    Sterillium is offline Cleaner


    Array
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Switzerland
    Posts
    283
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    5
    Reputation
    461
    Rest in RAX CheatEngine

  8. #6
    exx9 is offline Newbie
    Array
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0
    Thanks for reply i guess no more cheat for me .
    I mean for this game haha

  9. #7
    gtr428 is offline Addict
    Array
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    63
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    3
    Reputation
    6
    blizaard ruining the game, gg.

  10. #8
    SevenElements is offline Member
    Array
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    1
    Reputation
    33
    I have tried everything but nothing does work.

    Im done with this fucking cheatengine and auto assembly.

    SC II has anti debugger, integrity and if you debugged the game you need "steathledit" because you need to create a copy of the OpCode and must manipulate "a copy" and paste them with a script into the proper lines.

    Also you need to count the numbers of byte for the opcode otherwise the script will crash


    but fuck this.
    What a time wasting shit.

  11. The Following User Says Thank You to SevenElements For This Useful Post:


  12. #9
    MegaMech is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    3
    Reputation
    6
    Probably a good thing that I didn't know you could manipulate resources in arcade... I feel like I missed out. Man I could have been so trolly. Pobes vs Zeelot, can you imagine playing against the zeelot who right at start already has gas? Like RIP.
    Last edited by MegaMech; 01-12-2019 at 01:42 AM.

  13. The Following User Says Thank You to MegaMech For This Useful Post:


  14. #10
    SevenElements is offline Member
    Array
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    1
    Reputation
    33
    The first link shows you how to disable the detection of Blizzards anti-cheat against cheatengine with this you can open SC II again with Cheatengine.

    It requires some basic knowledge took me about 4 hours

    https://www.codeproject.com/Articles...ndows-debugger

    https://guidedhacking.com/threads/ho...t-bypass.9882/

  15. The Following User Says Thank You to SevenElements For This Useful Post:


Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 08-20-2015, 11:52 AM
  2. Cheat engine highest version and hundreads of cheats if u have cheat engine
    By kabarastar in forum WoW Private Server Hacks
    Replies: 22
    Last Post: 12-31-2008, 03:44 AM
  3. TH (ubermap) doesnt work anymore?
    By neotec in forum Warcraft 3 forum
    Replies: 10
    Last Post: 10-01-2008, 06:42 PM
  4. Proxy's Doesn't work anymore on a Stealthbot
    By Dark.Ember in forum Warcraft 3 Hacks, bots and tools
    Replies: 3
    Last Post: 04-26-2008, 08:34 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •