i try open SC2.exe with IDA Pro

This is a discussion on i try open SC2.exe with IDA Pro within the Starcraft 2 Hacks, bots and tools board part of the Starcraft 2 forum category; hi guys, can i help? I did the following tests: i try "attach -> local windows debbuger" when exe is ...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    gigirosa800 is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0

    Question i try open SC2.exe with IDA Pro

    hi guys, can i help?
    I did the following tests:
    1. i try "attach -> local windows debbuger" when exe is in login board (account login) but when i write my information Starcraft 2 crash and ida send me this message: DC79455C: The istruction at 0xDC79455C referenced memory at 0xDC79455C. The memory could not be executed -> DC79455C
    2. i try "disassemble a new file" with C:\Program Files (x86)\StarCraft but after the exe arrive to login board IDA say me "the process is terminated" or something



    I want modify sc2 for create usefull dll for play better

    Someone can help me?
    I know asm and i study information of technology but my english is bad
    Thanks for everything anyway

  2. #2
    bellaPatricia's Avatar
    bellaPatricia is offline Legend




    Array
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,402
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    14
    Reputation
    1130
    What IDA version?
    Executed with Administrator rights?

    Disassemble the correct file (withing Version, not the SC2 root).


  3. The Following User Says Thank You to bellaPatricia For This Useful Post:


  4. #3
    ValiantChaos's Avatar
    ValiantChaos is offline Made in China


    Array
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    China
    Posts
    933
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    17
    Reputation
    1653
    There is anti-debug protection at the login and when creating/joining online games, attach debuggers after those events or learn how to defeat the protection yourself as I don't think there is any plugins to bypass what their doing. It's easier to just attach a debugger after logging in and create offline games to play around in, otherwise attach after you created/joined an online game.

  5. The Following User Says Thank You to ValiantChaos For This Useful Post:


  6. #4
    SomeSc2Guy's Avatar
    SomeSc2Guy is offline Premium Member


    Array
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Russia
    Posts
    459
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    7
    Reputation
    161
    As far as I know, IDA debugger doesn't work for SC2 at all. Use OllyDBG with a nice plugin like StrongOD to do your debugging, and analysis with IDA.

  7. #5
    gigirosa800 is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0
    thx, i suspected of a protection system, the process crash when i login or create a game so i try your suggestions now

  8. #6
    gigirosa800 is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0
    i tried in offline mode with admistrator permission but ida when attach the process do nothing, no analyze, dont find function, dont save database

    p.s. ida 6.1 pro

  9. #7
    bellaPatricia's Avatar
    bellaPatricia is offline Legend




    Array
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,402
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    14
    Reputation
    1130
    I might be wrong but you seem to mix up things.

    IDA should be used to analyse binary files (within your SC2- folder => Version => Folder xy => *.exe). [That gives you the possibility to save the analysis to a database file]
    If you want to debug a process, you should use Ollydbg.

    At least thats what I did...


  10. The Following User Says Thank You to bellaPatricia For This Useful Post:


  11. #8
    gigirosa800 is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0
    ida have breakpoint function and other thing for debugging process, i think ida cant analyse the process attach if this is Starcraft 2
    Last edited by gigirosa800; 12-06-2013 at 06:23 PM.

  12. #9
    Tracky's Avatar
    Tracky is offline Administrator

    Array
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Germany
    Posts
    9,966
    Mentioned
    177 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Rep Power
    44
    Reputation
    5675
    Edit your posts instead of just multi-posting!

Similar Threads

  1. Cannot open my bot.exe
    By Huztler in forum WoW Bots, hacks and exploits
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2012, 02:20 AM
  2. The Legacy of Holy Castle Open Goes into Open Beta
    By itcrystal in forum Other Games
    Replies: 2
    Last Post: 07-02-2008, 06:20 PM
  3. Open 2
    By Dune56 in forum Diablo 2 forum
    Replies: 3
    Last Post: 01-16-2008, 08:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •