Warcraft 3 random lag spikes?

This is a discussion on Warcraft 3 random lag spikes? within the Warcraft 3 forum board part of the Hot Games category; You know changing the resulution actually will not help. All changing that might do is make it not look so ...

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 27 of 27
  1. #21
    fogest is offline Banned User Array
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,273
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    863
    You know changing the resulution actually will not help. All changing that might do is make it not look so bad with different sizes of screens. Now what I mean for you to do is look in those same options as where resultion is and lower the texture detail and stuff than try it


  2. #22
    RockinRobin is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0
    tried lowering all the texture details and everything to the bare min. and it looked like complete crap and worst of all it still did the lag...only thing i can think of doing now is to try reinstalling warc which i dont see how that will really help...and to try a system restore to factory specs

  3. #23
    Al69X's Avatar
    Al69X is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Bucharest
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0
    Hello, I think I have a solution to your problem. You should try running war3 in opengl mode and see if it helps. To do that you must write the line "-opengl" (without the quotation marks) in your Garena Bootstrap Parameters command line, wich you'll find below the browse for game executable in settings. Also if the result is still unsatisfatory you should experiment with "-hwtnl" wich stands for HardWare T&L.

    Hope it helps, Alex

  4. #24
    Solidify's Avatar
    Solidify is offline Geek
    Array
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    848
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    8
    Reputation
    165
    install a firewall for protect u vs arp/ddos , reboot router , stay with the firewall for 10min and uninstall it.

  5. #25
    RockinRobin is offline Wannabe Member
    Array
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0
    well i think i might have found the problem in some other forums...people that have the 9100 nvidia graphics card like me all say they are having problems because the fan gets slightly dusted and doesnt cool it right causing the graphics card to overheat....this is pretty stupid since i have only had the comp for 2 months so it looks like im just gunna have to dust it every month until i get a new graphics card

  6. #26
    fogest is offline Banned User Array
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,273
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    863
    Yes I guess my answer about the GFX card was right.It happens to me sometimes when my GFX card heats up as well.Just I get a black screen that comes up for 4 seconds then game resumes.

  7. #27
    jonferrari is offline Newbie
    Array
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Power
    0
    Reputation
    0
    Hey i have a very similar issue with windows 7 64 bits and warcraft 3. The screen randomly freezes for about 10 seconds, while the game seems to run extremely smoothly all the other time. This occurs every 2 mins and is truly annoying. Adding -opengl to my wc3 shortcut solves the lag, but prevents me from playing full screen and generates big graphic bugs.

    Please help!

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. RT - Random Team
    By TR4NSF0RM3RS in forum Warcraft 3 forum
    Replies: 1
    Last Post: 04-07-2011, 08:06 PM
  2. [aCe] Random Siggies
    By aceofspades in forum Showcase
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2010, 07:28 PM
  3. Random story
    By blazestar220 in forum Maple Story
    Replies: 1
    Last Post: 05-04-2009, 11:55 AM
  4. delay/spikes/lag
    By THMS in forum Warcraft 3 forum
    Replies: 6
    Last Post: 04-16-2009, 08:10 PM
  5. Is this a Bug or something random ??
    By nigel2727 in forum WoW Private Servers
    Replies: 9
    Last Post: 01-25-2008, 09:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •